KIRŞEHİR / MERKEZ - Yeşilyurt Mustafa Bozkurt Ortaokulu

Mrt

20-21 Mart tarihlerinde Kırşehir Spor Salonunda yapılan okullar arası küçükler masa tenisi müsabakalarında okulumuz küçük erkekler takımı il ikincisi, küçük kızlar takımımız il üçüncüsü olmuştur. 20-21 Mart tarihlerinde Kırşehir Ahi Stadyumu'nda düzenlenen okullar arası bocce müsabakalarında yıldız kızlar takımımız il birincisi olmuştur. 21-22 Mart tarihlerinde Kırşehir Ahi Stadyumu'nda düzenlenen okullar arası bocce müsabakalarında küçükler kategorisinde okulumuz kız ve erkek bocce takımları il üçüncüsü olmuşlardır. Müsabakalarda derece alan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin hazırlanmasında çok büyük emekleri olan okulumuz beden eğitimi öğretmeni Özgür BAYTEMUR'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Çanakkale zaferinin yıl dönümünde okulumuzda tören düzenlendi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, oratoryo gösterisi düzenlendi. 18 Mart 1915 tarihinde elde edilen bu şanlı zaferi bizlere kazandıran şehit ve gazilerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Haftası etkinlikleri kapsamında ilimizde düzenlenen "Türk'ün Özü Akif'in Sözü" konulu şiir yarışmasında il ikincisi olarak ödül kazanan okulumuz öğrencisi Asya Sena Demircan'a ödülünü İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Yasin Gülşen vermiştir. Öğrencimizi başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü çerçevesinde okulumuzda Mehmet Akif'i Anlamak konulu konferans düzenlendi. Ahi Evran Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Ayfer Şahin tarafından okulumuz öğretmen ve öğrencilerine yönelik konferans verildi. Konferansta Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, milli mücadele yılları ve İstiklal Marşı'nın yazım hikayesi anlatıldı. Sayın Ayfer Şahin'e sunumlarından dolayı okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle okulumuzda tören düzenlendi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere ebediyete uğurladığımız tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Milli şairimizin dediği gibi 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın'.

Mrt

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine yönelik rehberlik faaliyetleri kapsamında lise ziyaretleri gerçekleştirildi. Lise tanıtımları kapsamında Borsa İstanbul 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Abdulkadir Özcan Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi, Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi ve Fatımatüz Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ziyaret edildi. Ziyaretlerde okulların genel durumları, öğrenci alım şartları, başarı düzeyleri vb. konularda bilgilendirme çalışması yapıldı.

Mrt

Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarını güçlendirmek, kitaplara ve okumaya karşı ilgiyi artırmak amacıyla ilimizde bulunan Aşıkpaşa İl Halk Kütüphanesi'ne ziyarette bulunduk. Öğrencilerimiz kütüphanenin özellikleri, çalışma saatleri, mevcut kitaplardan yararlanma olanakları gibi çok çeşitli konularda bilgiler edindiler.

Mrt

Okulumuzda doğal afetlere karşı alınabilecek tedbirlere ilişkin öğrencilerimize bilgilendirme çalışması yapıldı. Bilgilendirme sunumlarının ardından deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı birinci dönem karneleri verildi. Okulumuz öğrencilerinden Murat DAĞDEVİREN karnesini Sayın Valimiz Hüdayar Mete BUHARA'nın elinden aldı. Sağlık sorunları nedeniyle evde eğitim gören öğrencimize karnesi Sayın Valimiz tarafından verilirken; İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Yasin GÜLŞEN, Okul Müdürümüz Sayın Yakup DAVARCI ve okulumuz öğretmenlerinden Sayın Zeynep GÜLECEN de öğrencimizin karne sevincine ortak oldular.

Ock

Masa tenisi turnuvalarında okulumuz öğrencileri hem Yıldız Kızlar hem de Yıldız Erkekler kategorilerinde il birincisi olarak 2 adet altın kupa kazanmışlardır. Kazanılan bu başarıda emeği geçen okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür BAYTEMUR ve sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Dönem sonu faaliyetleri kapsamında müze gezisi düzenlendi.

Ock

Dönem sonu faaliyetleri kapsamında resim sergisi etkinliği düzenlendi.

Ock

Dönem sonu faaliyetleri kapsamında oyun saati etkinliği düzenlendi.

Ock

Dönem sonu faaliyetleri kapsamında okulumuzda sinema saati etkinliği düzenlendi.

Ock

Oulumuz 7. sınıf öğrencileri arasında dönem sonu faaliyetleri kapsamında bilgi yarışması düzenlendi.